Am inceput sa fac o pasiune pentru flori cu care sa dau un nou aspect balconului meu pe timpul verii. Dar am constatat ca o parte din aceste flori s-au ofilit, deoarece aceasta activitate chiar nu este "floare la ureche". Am cautat sa aflu mai multe de pe google, dar volumul de informatii este foarte mare si multe ori contradictoriu. Doresc ca prin acest blog sa fiu ajutat de cunoscatori si sa fie un ghid pentru incepatori.

Coleus Blumei



Ce este Coleus Blumei (Urzica decorativa) ?
Coleus apartine unui gen de plante raspandit in zonele tropicale ale Africii, Indiei si Arhipelagului Malaez. Frunzele variate si foarte frumos colorate reprezint partea decorativa a plantei
Plantat intr-un ghiveci, Coleusul poate deveni principala atractie a colectiei voastre de flori timp de mai multi ani. El trebuie plantat intr-un sol usor nisipos cu un bun drenaj. Asezati-l intr-un loc in care sa aiba parte de mai multe ore de lumina naturala in fiecare zi. Planta rezista la temperature de pana 12°C, dar va creste cel mai bine cand este pastrat intre 20°-30°C.
Pastrati solul umed cu regularitate, dar niciodata imbibat cu apa. Fertilizati planta in fiecare luna cu o solutie diluata (amestec 50%) de fertilizator pentru plante de interior. Bobocii florilor trebuie taiati imediat ce acestia se dezvolta, pentru a impiedica planta sa produca seminte. Odata ce este lasata sa produca seminte, ea si-a indeplinit practic obiectivul in viata si deobicei moare.

Toaletarea plantei poate fi de asemenea necesara pentru a preveni cresterea alungita pe verticala. De fiecare data cand varful plantei este taiat, aceasta isi va distribui energia catre partile laterale, devenind o planta mult mai stufoasa. Coleusul este o planta care isi reface repede foliajul, astfel ca puteti taia foarte mult, chiar pana aproape de colet.

Actiune ...

Deoarece, in septembrie 2009 am primit de la un prieten un butas de Coleu Blumei, care a crescut foarte  frumos ( vezi poza de mai jos):
 
prin noiembrie m-am decis sa cumpar niste seminte
 
care am reusit sa le plantez intr-o caserola de inghetata in 27.11.2009 si pe care le-am tinut pe pervazul ferestrei pana in martie 2010 si care acum arat cam asa:
 
Dintre plante am ales doua care mi s-au parut mai interesante si pe care o sa incerc sa le urmaresc dezvoltarea lor. Mai jos gasiti o poza pentru cele care voi incerca sa le urmaresc dezvoltarea.

Sa vedem cum or sa creasca!


  Continuare 05.06.2010...


Cam de mult nu am mai scris in aceasta pagina, dar am fost foarte ocupat cu organizarea gradinii mele din balcon ca a venit primavara.
Hadeti, sa vedem ce au mai facut cu urzicutele mele!
In primul rand in aceasta perioada le-am udat aprope zilnic. Asa cum mi-a spus cineva, sunt niste plante foarte "betive". Daca le lasam mai mult de trei zile fara apa, deja isi pierdeau din vlaga iar frunzele incepeau sa se lase in jos. Tot in acet timp a trebuit sa le schimb de doua ori ghiveciul cu unul mai mare, ca sa le stimulez cresterea, iar din luna mai le-am scos deja in balcon unde temperaturile nu au scazut sub 12 grade. 
Permanent le-am ciupit varfurile ca sa devina mai bogate si vand au inceput sa apara primele flori le-am rupt, deoarece, am citit pe un deva, ca dupa ce apar florile si cad semintele, urzica moare deoarece isi incheie ciclul de viata. 
Si acum sa vedeti cum arata urizicile mele dupa aprope 3 luni! 
 



Si acum si separat:











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





 


Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate