Am inceput sa fac o pasiune pentru flori cu care sa dau un nou aspect balconului meu pe timpul verii. Dar am constatat ca o parte din aceste flori s-au ofilit, deoarece aceasta activitate chiar nu este "floare la ureche". Am cautat sa aflu mai multe de pe google, dar volumul de informatii este foarte mare si multe ori contradictoriu. Doresc ca prin acest blog sa fiu ajutat de cunoscatori si sa fie un ghid pentru incepatori.

Ciboulette

Ce este arpagicul verde (ciboulette)?

Arpagicul verde (ciboulette in franceza sau schnittlauch in germana) este o planta aromatica din familia Alliaceae care este cultivata pentru funzele ei folosite ca un condiment.
Aceasta  planta poate creste din seminte sau cel mai adesea prin impartirea smocurilor toamna sau primavera. Ea se poate recolta dupa 3  până la 5 luni după plantare. Fiind foarte vivace ea creşte bine  si în ghivece sau pe pervazul ferestrei. Frunzele se taie frecvent pentru a stimula creşterea lor. 
Frunzele sunt folosite proaspete, crude, tocate fin, la salate şi diferite preparate culinare. Gătite, ele sunt, de asemenea, utilizat în unele retete, sosuri, omlete ...  Frunzele de ciboulette pot fi folosite pentru a decora salatele sau chiar în diferitele sosuri de mâncare, ele pot fi, de asemenea, stocate în oţet ca muraturi, dar ei îşi pierd culoarea lor frumoase. 

Actiune in 07.03.2010…
Pentru a planta ciboulette-le am luat niste seminte de la Real cu 3.19 lei un vas de platic si pamant asa cum se poate cedea si in imaginile de jos. 



Am pus pamantul in vas , am pus semintele si le-am acoperit cu un strat de pamant se  aproximativ 0.5 cm.



Si acum voi astepta sa vad ce va rasarii....





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate